Projelerin Doğru Okunması


Projelerin Doğru Okunması
  • Tarih : 10.01.2019
  • Okunma Sayısı : 4282

Sivas merkezli faaliyet gösteren İSFER MEKANİK; DSİ, İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri başta olmak üzere, devlet destekli yatırım programlarının sahaya uygulanmasında aktif rol almaktadır. Projelendirilmiş sulama işlerine ait malzemelerin listeler halinde çıkarılması, satın alınıp sahaya götürülmesi gibi işin pratik kısımları tarafımızca yapılabilmektedir. Kağıt üzerinde çizilen iki boyutlu yapıların gerçekleşmesini sağlayan firmamız, Sivas arazi sulaması işlerinin yanı sıra ülke genelindeki projelerde de yer almış, başarı ve takdir kazanmıştır. 
 
Pe boruların metrajları ve ona ait ek parçaların projeden doğru sayıda çıkarılması, o şantiyede işlerin yürümesi için bir elzemdir. Aksi durumda projenin uygulanması esnasında gecikmeler meydana gelecektir ki bu durum hem maddi hem de manevi anlamda yükleniciyi sıkıntıya sokar. Olası kötü senaryonun farkında olduğumuz için, iş henüz kağıt üzerindeyken titizlikle çalışıyor, malzemenin gecikmesi-olmaması gibi durumları hesaba katıyoruz. Bu ön çalışma özellikle sulama sistemlerinin anahat ve ayrımlarında bize hızlanma şansı tanıyor. İklim nedeniyle Sivas arazi sulama işlerinin önem arz ettiği ancak uygulamada kısıtlı zamana sıkıştırılma durumunda kalan bir şehrimizdir; bu nedenle süre bizim için çok önemli. Üç ay sürecek bir işin bir hafta uzaması bile zorlu kış şartlarının şantiye kapısını vurmasına neden olacaktır.   
 
Projenin sahaya uygulanması ve asıl hedefin gerçekleşmesi noktasında, İsfer Mekanik zaman ve iklimle savaşıp olabilecek en verimli sonucu almak için çaba sarf edecektir. Ölçüm, metraj, tasdik ve sonuç planıyla; gerek alın kaynak gerekse ef kaynağı Sivas gibi iklimi çetin yerlerde bizi doğru yola götürecektir. Araç filomuzda bulunan ekskavatör, kepçe ve kamyon vasıtasıyla kazının yapılıp, borunun alın kaynağıyla döşendikten sonra dolgusunun yapılması bir zaman sorunudur. Vaktinde gelmeyen hizmet, vatandaşı memnun etmeyecektir. Projeden tecrübe süzgeciyle elenerek çıkarılan malzemelerin, sahada fiyat/zaman etkeni gözetilerek, gerekirse ef manşon, ef dirsek gibi alternatif seçeneklerin uygulanması, deneyimli insanların vereceği karardır. Lazım olan Ef manşon Sivas ilinde İsfer Mekanik bünyesinde kolaylıkla temin edilir ve sahada montajı yapılır. Önemli olansa fiyat/zaman ikilisine doğru karar vermektir.    
 
Yukarı Çık