PE Boru Su Kaçağı Tamiri


PE Boru Su Kaçağı Tamiri
  • Tarih : 31.12.2018
  • Okunma Sayısı : 3886

        Suyun nakliyesi boruların düzgün bir şekilde birbirine eklenmesiyle sağlanır. Olası bir düzensizlik su iletimini sekteye uğratacak; haliyle istenilen sonuç alınamayacaktır. Polietilen boruların içinden geçen suyun düzgün akması için borunun basınca dayanıklılığı, kaynakların düzgün yapılmış olması gibi faktörlerin önemi büyüktür. Eğer basınç, borunun dayanabileceğinden fazlaysa zamanla boruda aşınmalar olacaktır. Bu olası kötü senaryonun dışında alın kaynağının yapıldığı yerden de su kaçağının olması muhtemeldir. İklim koşulları, alın kaynağına müsait değilse yapım aşamasında başarılı gibi görünen kaynak, vanaların açılmasıyla kendini bırakacak, su kaçağı oluşacaktır. Bu gibi durumlarda Sivas’ta pe100 boru alın kaynağı yapabilen elemanlarımızla olaya müdahale edebiliyoruz. Alın kaynağının zor yapılacağı durumlarda ise elektrofüzyon kaynağı ile sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. Suyun neden olduğu yıkım ne denli büyükse, malzemenin kullanılması da o denli gerekli hale geliyor.

       Su patlağı meydana geldiğinde, kaçak kendini basınç ölçümünde belli eder. Basınç ana boru hattında normal ölçülüp ilerdeki boru hatlarında aniden değer kaybediyorsa suyun yanlış yere tahliye edildiğini, yani kaçağın oluştuğunu anlayabiliriz. Pe100 boruda su patlağı Sivas gibi şehirlerde, özellikle iklimin etkisiyle çözümü güçleştiren bir sorundur. Çünkü su borudan sızarak toprağa nüfus eder; böylece toprakta çökmeler göze çarpar. Örnek vermek gerekirse tarımsal sulamada kullanılan bir sanat yapısının altında su kaçağı olursa, yapının eğilmesi ve aşağıdaki pe ek parçalarının kırılma olasılığı vardır. Su ana vanalardan kesilmez ve sonrasında tamirat yapılmazsa tahribat büyük çaplı olacaktır.

        Deneyimli ekibimiz, iş makinalarımız ve kaynak makinalarımızla yıllardır Sivas’ta pe100 boru kaynağı tamiri yapmaktayız. Özellikle kırsal alanda, tarımsal sulama için kullanılan yapılarda meydana gelen su kaçaklarını bulup, su akışının sağlanması konusunda tecrübe kazandık. Boruda oluşan çatlağı önlemek için, şayet yeterli esneme imkanı varsa, boruya alın kaynak uygulaması yaparak kaçağı önleyebiliyoruz. Aksi durumda, kaçağın konumunu görecek kadar yapılan kazı, EF kaynağı uygulaması yapabilmemiz için yeterli olacaktır. Elektrofüzyon kaynak makinası ile EF manşon veya ek parçaları kullanarak borudaki çatlağın üstü güvenli bir şekilde kapatılacaktır. Elimizde mevcut olan elektrofüzyon ve alın kaynak makinaları Sivas ve civarındaki şehirlerdeki boruların tamiri için yeterlidir. Borunun çapı, sahanın durumu ve ulaşım; bu tür acillik arz eden işlem için çok önemlidir. 

Yukarı Çık